foto 

Jo, altså - foto. Det begyndte med et Kodak 110 Instamatic i 1973 - til min konfirmation. Og sluttede vel stort set med et Canon Ixus 500 i 2004. I mellemtiden havde jeg adskillige kameraer. Men der var et eller andet med det dér digitale halløj - det snuppede lysten til at fotografere.

Jeg gider ikke rigtig filosofere over hvorfor... og dog.

Det er som om "forventningens glæde" er forsvundet. Før fotograferede man nogle dias-ruller, og sendte dem til fremkaldelse. Så kom de med posten efter 1½ uge, eller man hentede dem hos fotohandleren. Eller man rodede med daglystanke og fremkaldervæsker og tændte det røde lys...

Og glædede sig over at resultatet var blevet godt - eller ærgede sig over hvad der lignede en forkert blændeindstilling. Og tænkte at man skulle være mere omhyggelig næste gang...

Men i dag ser man det hele med det samme..., man kigger og kigger og kigger. Alt er pludseligt blevet uopsætteligt  - behovsudskydelse er her som i alle andre sammenhænge yt. Det er her og nu.

De fotos man kan li' at kigge på, smides måske over i et bb-program og korrigeres. Det er blevet meget, meget nemmere! Og det er blevet nemt at manipulere.

I dag lyver alle billeder. Og det er nogle glade for.

Nå, men det er jo blevet meget nemmere - og så er der jo ingen vej tilbage...